Pipeotech har levert DeltaV-Seal pakninger til eksklusive ekspedisjonscruiseskip

PIPEOTECH leverer pakninger til cruiseskip over hele verden.

Foto: Ponant/Philip Pilsson

Foto: Ponant/Philip Pilsson

PIPEOTECH har gjennom avtaler med Vard Fincantieri vært med på å oppgradere og fornye Ponants flåte av eksklusive ekspedisjonscruiseskip.

Tomrefjord Rør AS har blant annet montert steamsystemet som PIPEOTECH har levert DeltaV-Seal pakninger til. Salgssjef hos PIPEOTECH, Erlend Berntsen, skryter av samarbeidet med Vard Fincantieri og sier DeltaV-Seal er den perfekte pakning å bruke på steam systemer. Den holder tett ved temperatur svingninger og vibrasjoner som ofte oppstår i slike systemer. Disse skipene er i drift stort sett hele året og kan ikke ha nedetid.
PIPEOTECH ser frem til et godt og langvarig samarbeid med Vard Fincantieri

 

Le Lapérouse var første skip ut, og begynte sin jomfrutur 19. juni 2018.

Foto: Ponant/Philip Pilsson

Foto: Ponant/Philip Pilsson

Vard vant sin første kontrakt på design og bygging av ekspedisjonsfartøyene i 2016 og sikret kontrakter på en serie med fire fartøy til Ponant. Senere har rederiet bestilt ytterligere to fartøy av samme type, i tillegg til et isbrytende ekspedisjonsfartøy. Vard Søviknes skal levere alle, i perioden 2018-2021.

La Lapérouse representerer et betydelig fremskritt for rederiet og er et resultat av tett samarbeid med Vard. Skipet har fremragende maritime egenskaper, høy teknisk standard og møter alle ønskelige krav til komfort. Alt ligger til rette for at Ponants Explorers serie blir en suksess, sier administrerende direktør i Ponant, Jean-Emmanuel Sauvé, i en pressemelding.

Foto: Ponant/Philip Pilsson

Foto: Ponant/Philip Pilsson

La Lapérouse er første skipet i Explorer-klassen. Skipet har 88 staterooms med balkong, og fire suiter med privat terrasse. Det er lugarer fra 19-45 kvadratmeter om bord. Naturligvis er både teater/kinosal, treningsstudio, spa- og velværesenter på plass. En 200 kvadratmeters salong finne man på tredje dekk. Men det er salongen med navn «Blue Eye» som har fanget størst interesse. Dette er verdens første undervannssalong, 2,5 meter under vannlinjen. Her skal man komme tettere på livet under vann, med store vindusflater og undervannskameraer. Sensorene fanger opp lyder fra hvaler, delfiner og andre dyr, og sender disse inn i salongen. Akustikken kan også oppleves fysisk med «body-listening» -sofaer som vibrerer synkront med lydene.

Vard Søviks sitt først ekspedisjonscruiseskip er avanserte saker, også innen miljøfokus. Bureau Veritas har gitt fartøyet sin høythengende «Clean Ship»-sertifisering. Den elektriske delen av fremdriften sørger for at skipet bruker 30 prosen mindre drivstoff og slipper ut 40 prosent mindre skadelige gasser enn sammenlignbare skip. All septik blir filtrert og behandlet om bord, gråvann blir behandlet, resirkulert og brukt til vask av utvendig dekk, søppel av glass, papir og mat blir holdt til minimum og lagret til det kan leveres på land. Det er også ekstensivt bruk av LED-belysning om bord. Radaren sørger for at skipet kan styre klar isfjell og havbunn, og skal redusere faren for å treffe dyr under vannoverflaten.

Søsterskipet Le Champain ble levert i slutten av september. De andre skipene i serien har fortløpende leveringsdatoer.

Foto: Ponant/Philip Pilsson

Foto: Ponant/Philip Pilsson

- Dette er et stort og omfattende prosjekt, og vi er utrolig stolte over å ha levert vårt aller første ekspedisjonscruisefartøy til riktig tid, og med mange lovord fra kunde. Jeg er mektig imponert over innsatsen, fleksibiliteten og pågangsmotet som alle Vard-ansatte og våre samarbeidspartnere har vist i dette prosjektet, uttaler verfsdirektør Frode Klokk i en pressemelding.


Fra Maritimt Magasin 10/2018

Janne Grandalen