PIPEOTECH at Norwegian Research Council and Innovation Norway’s stand (This article is in Norwegian. Click here for English article)

Nest best besøkte på 42 år

Det unge teknologiselskapet PIPEOTECH fra Tvedestrand stilte i år for første gang ut på energimessen i Stavanger. ONS-messen i 2016 var med dette den best besøkte i sin 42 årige historie med mer enn 65.000 besøkende og 1241 utstillere fra 40 land. Dette faktum alene er et tydelig tegn på at energibransjen forbereder seg på en ny opptur, men denne gang mer fokusert på kostnadsbesparende og effektiv teknologi enn noensinne, ikke minst sett ut i fra et miljøperspektiv.

Utvalgt av Forskningsrådet og Innovasjon Norge

Oppfinnerne fra PIPEOTECH var plukket ut av Forskningsrådet og Innovasjon Norge til å få stille ut sin nye teknologi på sin store fellesstand Innovation Park under slagordet «Top innovators within oil and gas», hvilket viste seg å bli en suksess for selskapet fra Tvedestrand. Interessen ble over all forventning. Alt fra verdens største oljeselskaper, norske og utenlandske forskningsinstitusjoner og til myndighetsrepresentanter fra Norge og til Australia fattet stor interesse for oppfinnelsene fra PIPEOTECH samt morselskapet OTECHOS Technology Group, begge to bedrifter lokalisert i nyåpnede Tenk-Senteret i Tvedestrand.

Stor interesse for miljøteknologi

Men det var ikke bare olje- og gassbransjen som fattet interesse for nyvinningene til PIPEOTECH. Også en rekke forskningsinstitusjoner, universiteter, miljøteknologigründere, konsulentselskaper med designutfordringer, industribedrifter med lekkasjeproblemer og en rekke andre oppsøkte standen til PIPEOTECH. Søsterselskapene OTECHOS og PIPEOTECHs satsning på miljøteknologi slår utvilsomt meget godt an i dagens marked.

Bilde over: CEO Tor Arne Hauge fra OTECHOS Technology Group demonstrerer for Innovasjon Norges leder Anita Krohn Traaseth OTECHOS’ revolusjonerende motorteknologi, Centric Reciprocating Engine.

Enkelt produkt som kan kutte utslipp i tonnevis

Aldri hadde representantene fra PIPEOTECH trodd at så mange skulle fatte så stor interesse for noe så enkelt som en pakning, et produkt som i store trekk har utviklet seg lite siden 1912. Men da de besøkende til standen fikk demonstrert at disse enkle men likevel avanserte nyutviklede metallpakningene kan kutte miljøutslipp i tonnevis og kutte vedlikeholdskostnader i millionklassen, da fattet alt fra oljeselskaper og til myndigheter fra en rekke land meget stor interesse for nyvinningene til PIPEOTECH. Flere utbrøt for eksempel «hvorfor har ingen tenkt på dette før?», «Hadde vi hatt dette i forrige prosjekt hadde vi spart måneder med lekkasjeproblemer» og «Så enkelt men allikevel så genialt!».

Eksempelet med PIPEOTECH og de geniale pakningene er også et godt eksempel på hvordan bedrifter og ansatte med bakgrunn i fra oljebransjen kan bidra med å kutte fremtidens miljøutfordringer, og å bruke denne kunnskapen til gode for en lang rekke bransjer som sliter med lekkasjeproblemer og risiko for skade på mennesker og miljø, ikke bare i Norge men også i høyeste grad internasjonalt.

PIPEOTECH takker for interessen

Nå begynner den store jobben for selskapene fra Tenk-Senteret i Tvedestrand å følge opp hundrevis av forespørsler og prosjektforslag fra en lang rekke kunder og aktører i Norge og internasjonalt. Det kan bli en spennende høst.

PIPEOTECH ønsker med dette å takke alle som besøkte oss på ONS-messen i Stavanger 29. august – 1. september 2016, og oppfordrer alle som vi ikke fikk anledning å snakke med å ta kontakt med oss.

Kontakt PIPEOTECH

Kontakt oss gjerne: Salg Norge: Erlend Berntsen, (+47) 40 40 00 30

Nils Christian Mathisen, daglig leder, (+47) 900 86 455

Les mer om oss her: www.pipeotech.com og otechos.com